Моля, прочетете внимателно този текст.

Той представлява споразумение между Вас и фирма „САРА-97“ ЕООД и посочва условията, при които можете да използвате сайта, както и нашите задължения към Вас.

Използването на предлаганите от електронния магазин https://sara97.com услуги е възможно само след като се съгласите с настоящите условия.

 1. ЗА ФИРМАТА

Фирмата, която предоставя услугата до: sara97.com, е САРА 97 ЕООД, ЕИК 121443886, с адрес: гр. София 1505, ул. Гълъбец 5

 1. РЕГИСТРАЦИЯ 

За да закупите продукт от онлайн магазин sara97.com, не е необходимо да сте регистриран потребител, възможно е да поръчате като гост. 

 1. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

3.1. При попълване на формата за поръчка потребителят се се съгласява да предоставя доброволно личните си данни, които ще бъдат използвани и съхранявани от „САРА-97“ ЕООД за целите, посочени в настоящите Условия за ползване. Фирма „САРА-97“ ЕООД може по всяко време да променя обема на изискваните лични данни при извършване на поръчка.

3.2. С приемането на настоящите Условия за ползване потребителите се съгласяват, че „САРА-97“ ЕООД и неговите служители, в зависимост от своите задължения, имат достъп до част или цялата информация попълнена/подадена при поръчването на стоки.

3.3. С приемането на Условията за ползване потребителите се съгласяват, че „САРА-97“ ЕООД може да обработва предоставените лични данни, за следните цели: техническо управление на сайта и електронния магазин и техните бази данни; установяване на контакт с потребителите; управление на поръчките, доставяне на стоки и всякакви други дейности, свързани с изпълнението на задълженията на „САРА-97“ ЕООД и потребителите; измерване на ефективността на услугите на „САРА-97“ ЕООД ; рекламни кампании, маркетингови и пазарни проучвания, ценова политика; изпращане на рекламни предложения и материали, информация за продукти на „САРА-97“ ЕООД и друга подобна информация по поща, телефон и/или e-mail; директен маркетинг; всякакви други търговски съобщения. С приемането на Условията за използване се съгласявате, че във връзка с обработването на личните ви данни за посочените цели, „САРА-97“ ЕООД може да предоставя тези данни и на трети лица, с които „САРА-97“ ЕООД си сътрудничи, работи или има други отношения във връзка с дейността си (в т.ч. куриерски, превозни и спедиторски компании във връзка с доставянето на стоките).

3.4. На основание чл. 34а от Закона за защита на личните данни потребителите могат да възразят срещу използването на личните данни, разкриването им на трети лица и използването им от тяхно име за посочените цели. Имате право да възразите срещу обработването на личните ви данни за целите на директния маркетинг, като изпратите писмено съобщение до „САРА-97“ ЕООД на контактите посочени в началото на Условията за ползване. На същите места може да се свържете с нас в случай на неоторизирано попълване на ваши лични данни от трети лица, както и за други възможни проблеми.

За повече информация виж тук: „Защита на личните данни„.

 1. ЦЕНИ НА СТОКИТЕ

Указаната цена на отделните стоки е с включен 20% ДДС. Цените са в български лева.

Стойността на доставката не е включена в посочената цена на продуктите и се определя съобразно теглото на поръчаните продукти и избрания начин на доставка.

 1. ПРОМЯНА НА ЦЕНИТЕ

„САРА-97“ ЕООД има правото да променя цените на предлаганите в сайта продукти, без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Всеки клиент на интернет магазина се задължава да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора, съгласно настоящите общи условия. Цените, обявени на сайта, са валидни до изчерпване на количествата.

 1. УСЛОВИЯ НА ПОРЪЧКА И ЗАПЛАЩАНЕ

Избраните от Вас продукти се появяват във Вашата количка. Вие можете да променяте количеството на продуктите, да добавяте или да изваждате продукти. Във всеки един момент във Вашата количка можете да видите всички избрани от Вас продукти, тяхната цена, както и общата им сума.

Стъпка 1 – Информация за доставката

За да направите поръчка, е необходимо да попълните данните ви във формуляра. Посочете името на получателя и точен адрес за доставка.

ВАЖНО: Когато посочвате домашен или служебен адрес за доставката, уверете се, че в рамките на работния ден, когато ще бъде доставена стоката , на този адрес ще бъдете Вие или друг човек, който сте упълномощили да я приеме.

Стъпка 2 – Информация за плащане

В количката можете да видите единичната цената на избраните от Вас продукти и крайната сума, която трябва да заплатите.

В крайната сума не е включена стойността на куриерската услуга!

Ако имате инструкции и коментари по поръчката, можете да ги напишете в съответното поле, разположено под „Начин за плащане“.

Ако искате да Ви бъде издадена фактура, попълнете данните в съответния формуляр. Фактурата ще бъде изпратена заедно с поръчаната от вас стока.

Стъпка 3 – Потвърждаване на поръчка

Тук можете да видите цялата информация за поръчката си, да я проверите и редактирате.

ВАЖНО: Проверете внимателно съдържанието на Вашата количка, информацията за плащане и доставка и инструкциите за поръчката (ако сте посочили такива).

Ако е необходимо да нанесете корекции, не пропускайте да ги направите на тази стъпка.

След като натиснете бутона „потвърдете поръчката“, вашата поръчка ще бъде приета и няма да можете да правите повече промени.

След като финализирате поръчката си, на електронния адрес, който сте дали при попълване на формуляра, ще получите имейл с цялата информация по поръчката.

Ако са необходими уточнения за условията или адреса на доставката, наш оператор ще се свърже с Вас по телефона.

ВАЖНО: Посочването на непълни или неверни данни на клиента прави поръчката невалидна и тя не обвързва sara97.com с изпълнението и.

 

 1. ДОСТАВКА НА СТОКИ

Доставката се извършва от куриерска фирма Еконт експрес при цени и условия, подробно изяснени в Начин на доставка.

Стойността на услугата се определя в зависимост от избрания начин на доставка ( до офис на куриера или до дома ви) и теглото на поръчаните стоки.

 • Срокът за доставка на територията на България е до 5 работни дни.
 • Сроковете се отнасят за поръчки, направени до 15.00 часа. Срокът за доставка на поръчки, направени след 15.00 ч., се удължава с един работен ден.
 • При извънредни обстоятелства и независещи от „САРА-97“ ЕООД причини, сроковете за доставка е възможно да не бъдат спазени.
 • „САРА-97“ ЕООД има правото да не достави част или всички продукти от поръчката по различни обективни причини, включително но не само поради изчерпване на складовата им наличност. При всички случаи „САРА-97“ ЕООД уведомява за това клиента чрез имейл или по телефона. При това положение единствената отговорност на „САРА-97“ ЕООД е да върне евентуално получената предварително сума на стоката в срок до 5 работни дни“.

ВАЖНО! При получаване на пратката заплатете стойността на наложения платеж и задължително проверете целостта на стоката в присъствието на куриера, особено ако е чуплива!

Ако сте платили предварително по банков път, не дължите плащане на куриера. В този случай отворете пратката веднага след като я приемете. В случай че стоката е повредена, куриерът е длъжен да напише пред Вас двустранен протокол, който ще гарантира повторното изпълнение на поръчката Ви.

Свържете се с нас на телефони телефон  (02) 943 48 66 или мобилен:  +359 879 122 354 , или ни пишете на имейл: sara97home@gmail.com, за да ни информирате за случая.

 1. ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНА СТОКА

8.1. Право на отказ от договора от разстояние или извън търговския обект.

Моля, имайте предвид, че съгласно чл.57 от ЗЗП в определени случаи не е възможен отказ от сключения договор. Тези изключения са изброени по-долу в т. 8.5.

Във всички останали случаи, имате право да върнете закупена от нас стока както е разяснено по-долу и ако стоката отговаря на следните условия:

 • няма механични повреди;
 • не е била използвана;
 • с оригиналната си опаковка е и има търговски вид;
 • придружена е от приложената гаранционна карта, съпътстващите я документи и аксесоарите, с които е била получена.

8.2. Срокът за отказ е 14 дни считано от датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките.

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление, например писмо, изпратено по пощата на адрес гр. София 1505 , ул.“Гълъбец“ №5, САРА 97 ЕООД или на електронната ни  поща: sara97home@gmail.com.

За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

8.3. Действие на отказа.

Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим заплатената за стоката сума в срок от 5 работни дни от датата, на която тя е получена обратно, или да я заменим, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Разходите по транспортирането са за сметка на купувача. Ще извършим възстановяването, като използваме същото платежно средство, използвано от Вас при първоначалната транзакция, освен ако Вие изрично не се съгласите за друг начин; във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас.

Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано. В такива случаи, ще ви възстановим плащанията в срок до пет работни дни, след настъпването на някое от двете събития.

Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките на адрес гр. София 1505 , ул.“Гълъбец“ №5,  без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор.

Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок.

Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките.

Вие отговаряте единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на използването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

За избягване на съмнения, връщането е възможно само когато стоките отговарят на условията, посочени в т.I по-горе и не попадат в някое изключенията по следващата т. 8.5.

8.5. Изключения съгласно чл.57 от ЗЗП

Моля, имайте предвид, че съгласно чл.57 от ЗЗП не е възможен отказ от договор за покупка на следните стоки:

 • изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания;

9. Използване на външни ресурси

За улеснение на потребителското изживяване sara97.com използва външни ресурси като стилови файлове, шрифтове, плъгини и модули за визуализация, някои от които е възможно да събират данни относно потребителя, но това е извън компетенциите и възможностите за проследяване от страна на „САРА-97“ ЕООД и ето защо не носим никаква отговорност относно възникнали спорове и претенции.

 1. ВРЪЗКА С НАС

Вие можете да се обръщате към нас за информация относно предлаганите продукти, условията за поръчка и доставка, както и за да проверите статуса на Вашата поръчка.

Вие ще получите информацията, която Ви интересува, стига тя да в нашата компетентност, независимо дали се свържете с нас чрез e-mail или по телефона.

Телефонните разходи, които правите, обаждайки се на телефони (02) 943 48 66 или мобилен:  +359 879 122 354 , са за Ваша сметка съобразно актуалната тарифа на Вашия оператор.

Можете да ни пишете на имейл адрес: sara97home@gmail.com. За Ваше улеснение можете да използвате формата за директна връзка с нас.

 1. ОТГОВОРНОСТИ

При ползване на услугите, предлагани от „САРА-97“ ЕООД:

Вие изразявате съгласие, че използването на услугите, предлагани в сайта, е на Ваша отговорност.
„САРА-97“ ЕООД не носи отговорност за информацията, услугите и гаранциите, дадени от производителите на продукти или услуги.
„САРА-97“ ЕООД не гарантира, че функциите, предложени от сайта, и информационният поток са лишени от технически грешки.
Напомняме Ви, че, продавачът отговаря за всяка липса на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, която съществува при доставянето на стоката и се прояви до две години след доставянето й, съгласно чл.112-чл.115 от ЗЗП.

 1. ПРАВА ВЪРХУ САЙТА

Цялото съдържание на сайта e собственост на „САРА-97“ ЕООД. То е създадено, за да помага на нашите клиенти да се възползват максимално от услугите, които предлагаме. Всяко друго използване на съдържанието на сайта, включително модификация, репродукция и дистрибуция без писменото разрешение на„САРА-97“ ЕООД се преследва и наказва от закона.

Екипът на „САРА-97“ ЕООД се грижи за доброто обслужване на клиентите на електронния магазин. Ако имате въпроси и препоръки, свързани с използването на сайта, свържете се с нас по телефона, или ни пишете. Вашето мнение е важно, за да направим магазина още по-удобен и полезен!

 1. АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ

Споровете между потребителите и нас, породени във връзка с дейността ни, попадат в обхвата на дейност на Обща Помирителна комисия към Комисия за защита на потребителите (www.kzp.bg). Към настоящия момент не сме поели ангажимент да участваме, нито имаме задължението да използваме органи за алтернативно решаване на спорове, включително комисията по предходното изречение.

ВАЖНО:

На 15.02.2016 г. започна да функционира платформа на ЕС за онлайн решаване на спорове (платформа за ОРС), произтичащи от договори за онлайн продажби или услуги. Платформата за ОРС е достъпна на следния електронен адрес: http://ec.europa.eu/consumers/odr/